over starten en heldenmoed

Over starten en heldenmoed

Rob is kort geleden begonnen met zijn coachpraktijk. Hij hield mij regelmatig op de hoogte van zijn ondernemingsplan(nen), zijn nieuwe website en welke foto’s daar wel of niet bij pasten, hij vroeg zich af of het handig was om al voor het eind van het jaar in te schrijven bij de Kamer van Koophandel en hij wilde weten waar je het best visitekaartjes kan laten drukken…. Kortom: Rob trof op zijn prille ondernemerspad alle zaken die een startend ondernemer zo’n beetje tegenkomt. Hij vond dat een Business Reading in dat rijtje van zaken thuishoorde.

Over de Business Reading die ik voor Rob deed schreef hij een review. Prachtige woorden, die ik van hem hieronder mocht toevoegen. Toen ik Rob na de reading sprak benoemde hij hoe belangrijk het voor hem was dat hij zicht kreeg op zichzelf als ondernemer. Omdat je jezelf altijd meeneemt in je bedrijf. Hij benoemde de opluchting dat hij niet eindeloos hoefde te ploeteren om erachter te komen waar het wel en niet ‘stroomt’ in zijn bedrijf.

Hoe dapper is dat. Hoeveel moed heb je nodig om jezelf – in een fase van je leven die bol staat van onzekerheden – kwetsbaar op te stellen. Je praktijk zo graag tot succes willen brengen dat je bereid bent om van een ander aan te nemen waar je kracht ligt. Én te horen waar je beter van weg kunt blijven. Zo gedreven zijn dat je bereid bent om in de schaduwen van je leven te kruipen om de demonen daar weg te jagen. Enkel en alleen omdat je je realiseert dat die demonen je ondernemerschap in gevaar kunnen brengen.

Rob deed het. Het zegt iets over zijn gedrevenheid. En wat het mij ook zegt is dat Rob weet waar prioriteiten liggen en dat hij aan durft aan te gaan wat aan de orde is. Met zorg voor zichzelf. Wat een prachtige kwaliteiten voor een coach. Ik wens hem ontzettend veel succes toe met zijn praktijk. Je kunt Rob bereiken via zijn website www.enwiebenjij.nu

“Ik ben kort geleden gestart als zelfstandig coach. En hoewel dat een weloverwogen beslissing was en ik daar ook veel energie van krijg, merkte ik dat ik een soort ondefinieerbare weerstand had om er echt helemaal voor te gaan. De bedrijfsreading die Nancy voor mij heeft gedaan, heeft mij veel inzicht gegeven in de weerstand die ik heb. Het werd mij duidelijk dat ik (en niet mijn bedrijf) de blokkade vorm. Het heeft mij het vertrouwen gegeven om de keuzes die ik te maken heb te nemen uit vertrouwen en niet uit angst. Ik heb er veel aan gehad en weet nu waar mijn valkuilen zitten. En de rest moet ik zelf doen 😉
Ik vond het bijzonder om te ervaren dat iemand zo treffend mijn situatie kan schetsen zonder dat ik daar zelf invloed op had.”

Het is niet mogelijk om openbaar op dit stuk te reageren.
Wil je iets aan me kwijt, roept dit verhaal iets bij je op?
Stuur me een bericht – ik hoor graag van je. 

Comments are closed.